OKULUMUZUN TARİHÇESİ

11.03.2022 161

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

            Okulumuz beş derslik, bir öğretmenler odası, bir müdür yardımcısı odası  , Fen Bilimleri Laboratuarı , Bilişim Sınıfı , Kütüphane ,bir yemekhane ve okulumuz binasına bitişik  bağımsız bir ana sınıfından oluşmaktadır.

            1969 yılında Çamlık köyünde meydana gelen heyelandan sonra Hacıbağ Mahallesine yerleşim olmuştur. Bunun üzerine okulun müstakil binası olmaksızın 1970-1971 eğitim öğretim yılında İlkokul olarak eğitim öğretime açılmıştır.  1973-1974 eğitim öğretim yılında ise birleştirilmiş sınıflı olarak iki sınıf ve bir idare odasından oluşan bir okul yapılmıştır.

 

              Başlangıçta iki sınıf ve bir müdür odasından ibaret olan okulumuza, 1996 yılında vatandaşlar ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile iki sınıf ve bir depo ilave edilmiştir. 2001-2002 öğretim yılında okulumuz müdür odası, sınıfa dönüştürülmüştür. Çamlık Hacıbağ İlkokulu 2013-2014 eğitim – öğretim döneminde binası eskidiği için yıkılarak yeniden inşa edilmiş olup, 2014 Eylül ayından itibaren yeni ve modern okul binasında eğitim öğretime devam etmiştir.

 

             Okulumuz 2015-2016 eğitim öğretim yılında Valilik oluruyla ortaokula dönüşerek adı  ''Çamlık Hacıbağ Ortaokulu'' olmuş ve halen bu adla eğitim öğretimine devam etmektedir. Okulumuz adını, bulunduğu mahallenin adından almaktadır.

 

             Okulumuz taşımalı eğitim öğretim kapsamında taşıma merkezi okul konumunda olup Çamlık Köyü Kavaklı Mahallesi, Çamlık Köyü Narlı Mahallesi ve Çamlık Köyü Saka Mahallesi öğrencileri taşımalı olarak okulumuzda eğitim öğretim görmektedirler.

 

             Okulumuz 2023 Vizyon Belgesi kapsamında çalışmalara başlamış  olup bu çalışmalar dâhilinde planlanan hedeflerin gerçekleştirilmesine çalışılmaktadır.

 

             Okulumuz halen 5-8.Sınıflarda 58 öğrenci, Anasınıfında 11 öğrenci, 8  kadrolu öğretmen 2 idareci ve 1 yardımcı personelle  eğitim öğretime devam etmektedir.

          

 Okulumuzda ısınma kalorifer ile sağlanmakta, yardımcı personel (hizmetli) kadrolu olarak bulunmamakta bu ihtiyaç Burdur İş Kur Müdürlüğü tarafından her yıl sağlanmaktadır.

             Okulumuz insanı merkeze alan, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu çerçevesince ve T.C Anayasası kapsamında, Atatürk İlke ve İnkılâplarını temel ilke edinen çağdaş bir eğitim anlayışını benimsemiş bir kurum olarak eğitim öğretime devam etmektedir.